Raggmunk med jordärtskocka och purjolök
Husmanskost, javisst! Genom att använda det som är klart att skörda i trädgården får maten olika karaktär beroende på när på året vi äter den. Den här varianten på raggmunk med purjo och jordärtskocka är en storfavorit.

Ingredienser
- 2 ägg
- 2 dl mjöl
- 4 dl mjölk
- 250 g skalade jordärtskockor
- 1 purjolök
Vi äter någon slags pannkaksmat varje torsdag och raggmunkar är en favorit. Beroende på vad som finns att skörda i trädgården ändras innehållet och vi upptäcker nya, fina kombintationer. Jordärtskockor och purjolök ger en söt och fin smak till raggmunkarna - perfekt till lingonsylt!
Gör så här:
Borsta och grovriv jordärtskockorna.
Blanda ihop en pannkakssmet av mjölk, mjöl och ägg.
Strimla purjon och fräs lätt i smör.
Blanda alla ingredienserna i en skål.
Stek i smör i ett plättjärn eller gör större raggmunkar i vanlig panna.
Smält smör och häll ovanpå högen med raggisarna.
Servera med lingon och en klick yoghurt till.
Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth
Hej!
Låter så himla gott!
Måste testa.
Odlar jordärtskockor för första gången. Soppa är underbart gott.
Många blir dåliga i magen av jordärtskockor och behöver därför kokas lite innan.
Hur fungerar detta recept för dem?
Förkoka man den lite eller försvinner ”gasämnena” när man steker dem?
Tack!
Veronica 🥰