Raggmunk med jordärtskocka och purjolök
Husmanskost, javisst! Genom att använda det som är klart att skörda i trädgården får maten olika karaktär beroende på när på året vi äter den. Den här varianten på raggmunk med purjo och jordärtskocka är en storfavorit.

Ingredienser
- 2 ägg
- 2 dl mjöl
- 4 dl mjölk
- 250 g skalade jordärtskockor
- 1 purjolök
Vi äter någon slags pannkaksmat varje torsdag och raggmunkar är en favorit. Beroende på vad som finns att skörda i trädgården ändras innehållet och vi upptäcker nya, fina kombintationer. Jordärtskockor och purjolök ger en söt och fin smak till raggmunkarna - perfekt till lingonsylt!
Gör så här:
Borsta och grovriv jordärtskockorna.
Blanda ihop en pannkakssmet av mjölk, mjöl och ägg.
Strimla purjon och fräs lätt i smör.
Blanda alla ingredienserna i en skål.
Stek i smör i ett plättjärn eller gör större raggmunkar i vanlig panna.
Smält smör och häll ovanpå högen med raggisarna.
Servera med lingon och en klick yoghurt till.
Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth
Hej!
Låter så himla gott!
Måste testa.
Odlar jordärtskockor för första gången. Soppa är underbart gott.
Många blir dåliga i magen av jordärtskockor och behöver därför kokas lite innan.
Hur fungerar detta recept för dem?
Förkoka man den lite eller försvinner ”gasämnena” när man steker dem?
Tack!
Veronica ?
För oss här brukar skockor som man skördar så här på vårvintern inte ge så mycket problem. Dom är väl mogna då.
Men på hösten ....
Jag tror på den teorin, skördade på hösten första året... Ojojoj min stackars mage. Vågade knappt äta fler efter det, men testade lite förra våren och det gick bra så nu blir det bara jordärtskockor på våren.
Måste de skalas?