Skillnadens blommor - ny blogg! - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Skillnadens blommor - ny blogg!

Nu får Skillnadens en färgglad syster! Idag är det äntligen dags att dela med mig av ett blommig sidoprojekt som redaktionen jobbat med under hösten. Välkommen till Skillnadens blommor!

Sara håller ett stort fång blandade blommor.

Ett stort fång blandade blommor, skördade i min lilla trädgård på berget i september 2020.

 

Nu ska jag inte skämma bort er med stora nyheter så här kring jul varje år (förra året berättade jag ju att jag tagit över en liten stuga...) men det passar så bra att göra extra kul saker så här vid jul. Så lagom till att ett nytt år snart är här får du en färgglad smällkaramell att öppna. Skillnadens blommor - min nya blomsterblogg!

Det här är ett projekt som redaktionen och jag har jobbat på ända sedan i somras. Jag har testat idén om att också dela lite blommor och ni som följer verkar vara på samma blommiga spår som jag. Vi vill se mer blommor i trädgården!

 

Läs nya bloggen här: Skillnadens blommor - www.skillnadensblommor.se

 

Många som läser Skillnadens hittar hit i första hand för att de är intresserade av att odla grönsaker och kanske inte så mycket för att de vill se mig experimentera med buketter, så för att göra så många som möjligt nöjda (inklusive mig själv) har jag ordnat en systerblogg till Skillnadens. Här blir det blomster på längden och tvären! Efter att ha förankrat idén med mina kollegor blev beställningen av den nya bloggen en perfekt födelsedagspresent till mig i augusti. Och nu är den live!

Du kommer förhoppningsvis att känna igen utseendet här ifrån Skillnadens vanliga blogg. Fast vi har lagt till några små features. Och så kommer du förhoppningsvis att haja till över bilderna! I det är projektet har jag vävt in kollegorna ännu mer. De flesta bilder är tagna av Ida Sjöö och Maria Fors Östberg, som nu får blomma ut ännu mer på Skillnadens genom kameralinsen. Otroligt roligt!

 

Rosenskäror i landet

Rosenskära 'Rubenza' är min favorit och ett måste i min sommarträdgård. Foto: Ida Sjöö.

 

Sara med en fint bunden bukett i orange och mörkrosa färger.

En morgon med bukett av tagetes, rosenskära, blommande mangold och blomstertobak. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Bukett med spiralbindning

Under sommaren har jag gett mig små uppgifter för att bli bättre på att binda buketter med spiraleknik. Foto: Ida Sjöö.

 

Ge bort-bukett till en bonde en regnig dag

Sommarens många buketter har blivit gåvor till nära och kära. Här en blandad bukett med bland annat aster. Foto: Ida Sjöö.

Skillnadens blommor

Skillnadens blommor nås via menyn här på sajten, eller genom adressen www.skillnadensblommor.se. Just nu finns nio inlägg att läsa från start och massor av nya videos att se, som inspiration till en blommande sommarträdgård. Och mycket är på gång!

 

 

I mina trädgårdar kommer nog blommorna att få ta lite mer plats kommande år, det sker nog helt naturligt eftersom jag har mer yta att odla nu. I sociala medier blir det fortsatt grönsaker här på Skillnadens vanliga blogg och på Instagram, medan det blir blommigare på nya bloggen och på mitt blomkonto på Insta.

 

Följ Skillnadens blommor på Instagram

 

Blommorna räknar jag som ett hobbyprojekt och kommer kanske inte att uppdatera lika ofta som grönsakskontona. Så småningom kommer du därför att kunna prenumerera på blommiga inläggen, så du hittar dem lätt.

Videos med blommor finner du i spellistan Skillnadens blommor på YouTube.


Jag har odlat blommor i mina odlingar ända sedan starten 2011. Men de har aldrig fått ta särskilt stor plats i mitt skrivande. Och jag har konstigt nog aldrig plockat in blommor i huset. De har bara fyllt sin funktion som sällskap till grönsakerna. En del blommor har jag blivit bra på att odla, jag har odlat dem lika ofta som grönsakerna. Det ska bli kul att dela tips om odling av blommor och dessutom få skildra mina första stapplande steg som bukettmakare och hur jag försöker ta mig an att arrangera blommor. Välkommen till Skillnadens blommor att kika!
/Sara Bäckmo

26. december 2020