Istället för en textartikel om vintern denna veckan får du en lång video. Hoppas du vill lyssna på mina tankar om trädgården i vinterskrud - ta en kopp te och ta fram stickorna du som vill.
Det är väldans kul att höra vad du funderar på ute i trädgårdslandet. Nu kör vi månadens Q&A, passa på att fråga om det just du är nyfiken på!
Välkommen att hänga med mig varje vecka i trädgården! I Sara säger berättar jag precis vad jag gör just nu och ger dig också tydliga listor på vad jag sått, skördat, planterat sedan sist.
Till odling i kallt klimat finns det några riktigt häftiga bladgrönsaker att satsa på. Vinterportulak är en av dem. Det är en fenomenalt köldtålig växt, som dessutom växer mitt i vintern. I min trädgård är den ett måste i vinterodlingen.
Jag känner mig självständig i trädgården, fri från måsten och andras föreställningar om vad som duger och inte. Det hjälper mig att behålla lekfullhet och nyfikenhet inför odling. Här är några tankar om tre lärdomar som är viktiga för mig.
Tänka sig! Så kom tiden när de första grönsakerna klappar ihop. När det inte längre går att stå ut, för att det är för mörkt, för blött och för kyligt om nätterna. Nu börjar utmaningen att skörda när det är kallt.
I november skördar jag massor, förbereder det sista till vinterodlingen och njuter av förfallet. Flytta om, flytta in, rensa undan - snart börjar den fjärde odlingssäsongen!
En av de största frustrationer på hösten handlar om djur som äter upp skörden. Jösses så irriterande det är! Andra år har jag varken haft tid eller ork att ta ett mer samlat grepp för att minimera skadorna, men i år gör jag en rejäl insats och anstränger mig lite extra.
Hösten är härlig! Fastän vi är på väg in i vintern kan jag skörda fin mat och trädgårda mig hur mycket jag vill, när tid finnes. Så här brukar det se ut i oktober i Skillnadens Trädgård.