Sök
Vilket år! Ett nytt hus och en ny trädgård att sätta händerna i, finns det något roligare? Men hur klarar man av att ta hand om allt och samtidigt hålla ihop själv? Vilken inställning och ambitionsnivå är rimlig? Min största lärdom under det här första året är att ha en plan men inte vara rädd för att avvika från den om det behövs. Det blir som det blir, och bra så.
Som vi längtat, nu är den här - julen! Vi älskar den och traditionerna som hör därtill. Det vi skattar allra högst är gemenskap och tid. Tillsammans-tid.
Tunnelväxthuset i december gör vid en första anblick kanske ingen glad, men jag hoppas du noterar ljuset i bilden. Det har varit sällsynt och väcker hopp om vår och många gröna grönsaker.
Att odla tillsammans är verkligen superkul - men också en utmaning. Förutom grödorna är det mycket tid, svett och arbete vi plöjer ner i den där jordplätten. Här är årets sammanfattning om vår gemensamma odling, så som jag ser det.
Ni är flitiga och nyfikna frågeställare, det gillar jag! Den här gången fick jag så otroligt många frågor att jag fick dela upp dem i två delar. Vassego, här kommer resten!
I sjätte avsnittet i serien om Vinterodling kikar vi på min trädgård när det är decemberbistert. Denna månad har jag längtat efter! Äntligen är det tillräckligt kallt för de riktiga vintersysslorna, som att så.
Idag rapporterar jag från en vintrig och solig köksträdgård! Ämnet för dagen är kål och de stora fördelarna med att odla denna magnifika grönsak.
Varje månad svarar jag på era odlingsfrågor. Den här gången var det en rolig blandning, om allt från korv och kläder till vintersådd och täckodling. Varsågod, här är mina svar.
Bokashi är verkligen en suverän metod att kompostera mat- och hushålsstavfall på. Nedbrytningen sker på extremt kort tid och jorden boostas med fin gödning och mängder av positiva mikroorganismer.