Sök
Varsågod - en höstrapport för både september och oktober månad från köksträdgården på Berghem. På två månader hinner det hända mycket, både vad gäller skörd och sådd.
Höstens frostnätter drar in och nu gäller det att rädda de grönsaker som är känsliga för kyla. Rödbetor, morötter, rotselleri och kålrot åker ner i stukan för våra kommande vintermiddagar. Nu spelar rotsakerna förstafiolen och smakerna är helt suveräna!
Lyckan var total när jag upptäckte att det på min nya tomt på berget växte rosenkvitten! Årets skörd är bärgad och nu funderar jag på att utöka odlingen.
Det är hög tid att klippa ner växtmaterial i trädgården och göra en plan för hur det ska användas. I Sara säger ger jag tips på hur du kan tänka när du skapar ett kretslopp av växtmaterial i trädgården.
Krispig, fräsch och god! Kinesisk salladskål är en av våra verkliga favoriter under höst och vår. Dessutom är den riktigt snabb i landet. Från sådd till skörd tar det 6-8 veckor.