Odla persika - Poddvecka på Skillnadens - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Odla persika - Poddvecka på Skillnadens

Den här veckan gör jag en poddvecka med flera nya avsnitt. Idag kastar jag mig ut med en liten redogörelse för min persikoresa 2016-2020, med tips om hur du kan odla persika.

Persika 'Ice Peach', en läcker vit persika som jag odlar i ett av mina tunnelväxthus samt i krukor utomhus.

 

Under ett gäng månader har min podd varit vilande. Husrenovering, odling, jobb och lite krasslighet kom emellan och jag behövde prioritera annat för en tid. Tack alla som frågat efter nya avsnitt under tiden! Nu känner jag mig peppad att plocka upp tråden.

Den här veckan gör jag flera nya poddavsnitt. Jag har satt tänderna i några av de intervjuer jag gjort med andra odlare under förra året. Bland annat ska du få följa med till Clarys trädgård utanför Kramfors och möta Jenni som jonglerar småbarnstid med trädgård. Kanske kan jag också locka min man Philip till ett litet poddsamtal. Han är ju aktuell med en ny bok - om kärlek - i vår och jag vet att ni är lite nyfikna på honom.

Idag startar vi poddveckan med kvällsmys vid brasan där jag delar tankar om persikoträd. Jag delar min persiko-resa och svarar kort på några av de vanligaste frågorna som brukar ställas till mig om att odla persikor.

 

Nytt avsnitt av podden kommer snart, kanske rent av imorgon. Vi får se.

 

'Ice Peach'

Den vita persikan 'Ice Peach' har ju blivit en formidabel succé och många odlare har köpt samma sort. Den är ju inte jättehärdig men jag hoppas verkligen att ni får en fin skörd. Den är så god. Här kan du se hur den ser ut.

 

 

Persikosorter jag odlar

Frost 1 st
Riga 2 st
Readheaven 1 st
Ice Peach 3 st
Olga 1 st
Peach de Vigne 1 st
Okänd sort i kruka 1 st

 

Läs mer om persikor:

Pollinera persika, nektarin och aprikos
Marie Mandelmann: Beskär persika som du vill
Vit persika - Ice Peach
Fyra sorters persikor
Träd och buskar i mitt växthus

 

Här hittar du Skillnadens podd

Glöm inte att lämna en kommentar och/eller ett betyg på podden i din app, då blir jag superglad!

Min podd heter alltså Skillnadens av Sara Bäckmo. Du kan höra den via appar för poddar, som i iTunes och Acast till exempel. Du kan också lyssna här:

 

 

Poddarna har inga egna hemsidor eller undersidor här på bloggen, men du når dem genom blogginlägg för varje nytt avsnitt. Välkommen att höra av dig om du har frågor eller kommentarer. Tack för att du lyssnar!
/Sara Bäckmo

27. april 2020