Sök
Sallad på bönor är en perfekt klimatsmart sidorätt som slår importerad sallat, tomat och gurka med hästlängder under vinterhalvåret. Den här varianten görs av bruna bönor, rödlök och persilja.
Torkade kokbönor är ett underbart inslag i köket. Här är en enkel favorit där de ugnsbakas tillsammans med smakrik tomatsås.
Här är ett av mina absoluta favoritrecept. Lyxig fiskgratäng med gott mos från trädgårdens rotsaker!
Det här är den godaste juliga efterrätten jag vet. Fromage passar så fint efter vinterns grytor och annan mustig mat. En mix av frysta bär från vår sommarträdgård blir pricken över i.
På julaftonsmorgonen brukar jag baka jag ett doppebröd med smak av anis, fänkål och pomerans. Min familjs bästa julbröd - mumma till skinkspad och kål!
En klassiker på julbordet är Janssons frestelse. Det här är vårt familjerecept med mycket ansjovis och salt - en maximalt krämig grätäng.
Som små härliga pajer med extra lyx radar de upp sig i ugnen. Testa det här läckra receptet nu i advent, med kanel och mandelmassa sjunger äpplena av julstämning.
Supergoda saffransskorpor, eller biscottis, med pumpakärnor att duka fram till julfikat. Gula och knapriga – nästan beroendeframkallande!
Vinterns guld är jordärtskockorna. Med mjuk och härlig smak gör de sig fint i gratängen, som tillsammans med en enkel sallad är en middag bara i sig.
Värmande len soppa med smörstekt svamp som smakar härliga skogsturer. Det är en riktig höjdare på hösten och vintern, det!
Höstmat! Pytt går fint att göra året om men med svamp från skogen (eller affären) och välvuxna rotsaker smakar det mustigt och värmande sent på säsongen.
En god och lättlagad vegetarisk rätt av rödbetor, purjolök och vitlök kryddad med timjan, citron och chili. Smaskigt för både öga och gom!