Sallad på bönor är en perfekt klimatsmart sidorätt som slår importerad sallat, tomat och gurka med hästlängder under vinterhalvåret. Den här varianten görs av bruna bönor, rödlök och persilja.
Lättstekta gråärter blir ett sanslöst gott tilltugg och enkelt att tillaga!
Märgärter är en så användbar grönsak och verkligen lättodlad. Den här röran är god som pålägg, dipp eller smaksättare i sallader.
Bondbönor är en supergrönsak. Den här röran är god som pålägg, dipp eller smaksättare i sallader.
Smakrik dressing som du kan enkelt odla ingredienserna till när som helst på året. Ärtskott gör det möjligt!
Smarriga röror går inte att få för många av! Ärthummus är mycket användbart och perfekt att göra på de torkade ärtor du har till hands.
Torkade kokbönor är ett underbart inslag i köket. Här är en enkel favorit där de ugnsbakas tillsammans med smakrik tomatsås.
Vi äter gärna lamm till grönsakerna hemma hos oss. I det här receptet kombinerar jag lammfärs, bönor och fetaost. RIktigt smarrigt!
Gör en matig sallad med allt vinterträdgården har att erbjuda! Genom att lägga de ugnsbakade grönsakerna i marinad får de extra mycket smak.
Gråärt är en fantastisk ärt som trivs utmärkt i vårt nordiska klimat. Här är ett mycket användbart recept på vegetariska biffar som du gör med just gråärt.
Om det finns en enda ultimat maträtt att laga av trädgårdens grönsaker så är det soppa. Variationsmöjligheterna är oändliga! Den här varianten av ängamat fungerar perfekt även på vintern.
Här är ett fint tips på vintriga bönor - direkt från frysen ner i pannan. Kanske det godaste sättet att använda brytbönor/haricot verts på.