Torkade bondbönor är lätta att lagra under vintern. Vi äter gärna falafel gjord på bondbönor och passar på att göra stor sats. Resterna åker i frysen till en dag när lunchen behöver gå fort.
Bönsallad är verkligen det perfekta tillbehöret för mycket trädgårdsmat. Med mozarella, lite tomater och en god dressing blir det en lyxvariant som går på ett kick!
Om det finns en enda ultimat maträtt att laga av trädgårdens grönsaker så är det soppa. Variationsmöjligheterna är oändliga! Den här varianten av ängamat fungerar perfekt även på vintern.
Grön ärtsoppa är en av de enklaste, godaste och billigaste soppor du kan tillaga. Toppa med krispiga ärtskott och pumpakärnor och varför inte en klick crême fraiche eller fetaost? Funkar fint både till vardags och till fest!
Lättstekta gråärter blir ett sanslöst gott tilltugg och enkelt att tillaga!
Gör en matig sallad med allt vinterträdgården har att erbjuda! Genom att lägga de ugnsbakade grönsakerna i marinad får de extra mycket smak.
Sallad på bönor är en perfekt klimatsmart sidorätt som slår importerad sallat, tomat och gurka med hästlängder under vinterhalvåret. Den här varianten görs av bruna bönor, rödlök och persilja.
Märgärter är en så användbar grönsak och verkligen lättodlad. Den här röran är god som pålägg, dipp eller smaksättare i sallader.
Bondbönor är en supergrönsak. Den här röran är god som pålägg, dipp eller smaksättare i sallader.
Smakrik dressing som du kan enkelt odla ingredienserna till när som helst på året. Ärtskott gör det möjligt!
Smarriga röror går inte att få för många av! Ärthummus är mycket användbart och perfekt att göra på de torkade ärtor du har till hands.
Torkade kokbönor är ett underbart inslag i köket. Här är en enkel favorit där de ugnsbakas tillsammans med smakrik tomatsås.