Den godaste äppelmusten gör jag själv, gärna från mogen fallfrukt som lämnat trädet för egen maskin.
Fläderbärskapris - ett läckert tillbehör till både pizza, pasta eller i en sallad. Vilken känsla att servera egenodlad kapris!
Årets första äppelpaj görs på Transparente Blanche från min barndoms trädgård på Styrsö. Gärna med en klick hemgjord vaniljsås till!
Blåbär är ett superbär på många sätt. Gott, nyttigt och en fullträff i bakverk. Prova att baka den här goda blåbärskakan med vallmo och citron.
Himmelskt goda hallongrottor - små, spröda och försvinnande goda.
Överraska ungarna med festliga brödpinnar som smakar sött av rabarber! En så himla bra idé som funkar både till vardagsmellis och sött snacks.
Rabarber och kardemumma är en ljuvlig kombo - här i en barnsligt god kräm som med fördel serveras med gräddmjölk. Perfekt mellanmål!
Sötsyrlig rabarbersylt går nästan inte att få nog av. I det här receptet höftar jag med sockret och fryser in så att jag slipper oroa mig över hållbarheten.
Detta är en omgjord variant av alldeles vanliga chokladbollar. Utan kakao och med smak av hallon eller andra bär från trädgården.
Läckert godis av bara frukt och honung? Jodå, det funkar faktiskt. Med kryddning av kanel blir det här en av familjens favoriter på julens gottebord.
Den här lyxiga marmeladen på päron och valnötter är smaksatt med citron, kanel och vanilj. Perfekt på ostbrickan eller varför inte som gå-bort-present?
Must och mos i all ära, men missa inte att göra saft om du får en stor äppelskörd. Saften smakar underbart både kall och varm.