Fläderbärskapris - ett läckert tillbehör till både pizza, pasta eller i en sallad. Vilken känsla att servera egenodlad kapris!
Sugen på något sötsurt och gott? Gör en curd av rabarber. Passar utmärkt på både ostbrickan, buffén eller som fyllning i din favoritkaka.
Den här rosmaringravade strömmingen, som mer smakar som inlagd sill, är en spännande smak att ställa på julbordet.
Testa ett superenkelt recept på inlagd gurka, även kallad ättiksgurka eller västeråsgurka.
Under säsongen gör jag mängder med inlagd gurka. Jag föredrar saltgurka eftersom den lagen innehåller minimalt med socker - men smakar minst lika gott.
Oslagbart vackert i en liten skål på matbordet är mitt röda grönsakssalt. Den läckra färgen kommer från rödbetorna, hemodlade eller köpta.
En c-vitaminbomb utan dess like som smakar sött på mackan. Mitt nyponsmör passar perfekt till fikat framför brasan på hösten.
Hemtorkat istället för soltorkat. Hemma i det egna köket fixar du lätt dina egna "soltorkade" tomater i ugnen. Så mycket godare!
Inlagda rödbetor är en sådan där simpel sak att göra, men som får en mängd maträtter att smaka snäppet godare. Här är mitt favoritrecept.
Testa en spännande marmelad med plommon! I det här receptet står konjak och mandel för kryddningen. Jättegott på ostbrickan eller fint som gåbortpresent.
Surt ska det vara, både för gommen och för våra viktiga bakterier i kroppen. Prova att göra egen surkål, det är både enkelt, gott och ger riktig supermat.
Det är himla läckert att ställa fram en grön ketchupflaska till pastan vill jag lova. Här är mitt recept, en smidig variant där du slipper skala tomaterna.