Fläderbärskapris - ett läckert tillbehör till både pizza, pasta eller i en sallad. Vilken känsla att servera egenodlad kapris!
Testa ett superenkelt recept på smörgåsgurka, även kallad västeråsgurka. Lika god till köttbullsmackan som på middagstallriken.
Testa en spännande marmelad med plommon! I det här receptet står konjak och mandel för kryddningen. Jättegott på ostbrickan eller fint som gåbortpresent.
Sugen på något sötsurt och gott? Gör en curd av rabarber. Passar utmärkt på både ostbrickan, buffén eller som fyllning i din favoritkaka.
Fänkål är en fantastisk grönsak som är god i många olika former. I sallad, cole slaw, bröd och picklad. Gör den själv!
Oslagbart vackert i en liten skål på matbordet är mitt röda grönsakssalt. Den läckra färgen kommer från rödbetorna, hemodlade eller köpta.
Surt ska det vara, både för gommen och för våra viktiga bakterier i kroppen. Prova att göra egen surkål, det är både enkelt, gott och ger riktig supermat.
Inlagda rödbetor är en sådan där simpel sak att göra, men som får en mängd maträtter att smaka snäppet godare. Här är mitt favoritrecept.
En c-vitaminbomb utan dess like som smakar sött på mackan. Mitt nyponsmör passar perfekt till fikat framför brasan på hösten.
Det är himla läckert att ställa fram en grön ketchupflaska till pastan vill jag lova. Här är mitt recept, en smidig variant där du slipper skala tomaterna.
Under säsongen gör jag mängder med inlagd gurka. Jag föredrar saltgurka eftersom den lagen innehåller minimalt med socker - men smakar minst lika gott.