Som små härliga pajer med extra lyx radar de upp sig i ugnen. Testa det här läckra receptet nu i advent, med kanel och mandelmassa sjunger äpplena av julstämning.
Supergoda saffransskorpor, eller biscottis, med pumpakärnor att duka fram till julfikat. Gula och knapriga – nästan beroendeframkallande!
Värmande len soppa med smörstekt svamp som smakar härliga skogsturer. Det är en riktig höjdare på hösten och vintern, det!
Höstmat! Pytt går fint att göra året om men med svamp från skogen (eller affären) och välvuxna rotsaker smakar det mustigt och värmande sent på säsongen.
Mustig, fruktig limpa som är enkel att variera och passar särskilt fint till en god ost. Gör testunden till något att längta efter!
Det kan vara så att fläderglass är det godaste du kan göra av din fläderblomssaft! Servera gärna med säsongens bär - himmelskt gott!
Klassisk kålpudding är en favorit i den svenska husmanskosten. Servera med rårörda lingon och inlagd gurka - kalasgott helt enkelt!
Det här är en enkel chokladsockerkaka som blir extra saftig och smakrik med juice från grönkål. Dessutom ges ett litet sting på tungan av chilin.
Detta är en omgjord variant av alldeles vanliga chokladbollar. Utan kakao och med smak av hallon eller andra bär från trädgården.
Semla, fastlagsbulle eller fettisdagsbulle. Kär bulle har många namn - och många recept. Mitt innehåller squash och gör dem saftiga och goda!
De bästa grönsaksrätterna går att variera i oändlighet. Den här rotsaksgrytan är den läckraste jag ätit och kan innehålla vad som helst i rotväg.