De bästa grönsaksrätterna går att variera i oändlighet. Den här rotsaksgrytan är den läckraste jag ätit och kan innehålla vad som helst i rotväg.
Vi skulle kunna äta mycket mer pirog! Precis som soppa och paj är det en perfekt rätt att fylla med läckra grönsaker från trädgården. Här är en riktigt god variant med rotselleri.
Höstmat! Pytt går fint att göra året om men med svamp från skogen (eller affären) och välvuxna rotsaker smakar det mustigt och värmande sent på säsongen.
Det är alltid tid för rotsaker. Puré eller mos på ljuvligt söt och mild palsternacka är en återkommande favorit hos oss.
Goda marmelader är nog trädgårdsskafferiets grädde på moset. Så lyxig varenda macka blir med söt, seg marmelad av egen skörd!
Bröd som jäser långsamt och sedan gräddas i långpanna ger dig både riktigt saftiga smörgåsar och tid till annat. Smaksätt brödet med trädgårdens grönsaker.
Här är ett av mina absoluta favoritrecept. Lyxig fiskgratäng med gott mos från trädgårdens rotsaker!
Pyttipanna kan vara det allra enklaste att laga. En bra bas av rotsaker i säsong kan kompletteras med tillbehör som lax, kött, ost eller bönor.
Vinterns guld är jordärtskockorna. Med mjuk och härlig smak gör de sig fint i gratängen, som tillsammans med en enkel sallad är en middag bara i sig.
Om det finns en enda ultimat maträtt att laga av trädgårdens grönsaker så är det soppa. Variationsmöjligheterna är oändliga! Den här varianten av ängamat fungerar perfekt även på vintern.
Husmanskost, javisst! Genom att använda det som är klart att skörda i trädgården får maten olika karaktär beroende på när på året vi äter den. Den här varianten på raggmunk med purjo och jordärtskocka är en storfavorit.
En stor skål med grönsaker i alla regnbågens färger sätter guldkant på vilken måtid som helst. Små knep gör den här sallaten på morot extra lyxig.