Vi älskar smörgåsmat! Med grönsaker från trädgården blir en macka på surdegsbröd faktiskt en riktig toppenmåltid när tiden eller fantastin saknas.
Höstmat! Pytt går fint att göra året om men med svamp från skogen (eller affären) och välvuxna rotsaker smakar det mustigt och värmande sent på säsongen.
Vi skulle kunna äta mycket mer pirog! Precis som soppa och paj är det en perfekt rätt att fylla med läckra grönsaker från trädgården. Här är en riktigt god variant med rotselleri.
De bästa grönsaksrätterna går att variera i oändlighet. Den här rotsaksgrytan är den läckraste jag ätit och kan innehålla vad som helst i rotväg.
Husmanskost, javisst! Genom att använda det som är klart att skörda i trädgården får maten olika karaktär beroende på när på året vi äter den. Den här varianten på raggmunk med purjo och jordärtskocka är en storfavorit.
Kött som bakas långsamt i ugn blir saftigt, gott och fullt av smaker. Prova att göra lammlägg som serveras med vitlöksdoftande sås och jordärtskockor!
Vinterns guld är jordärtskockorna. Med mjuk och härlig smak gör de sig fint i gratängen, som tillsammans med en enkel sallad är en middag bara i sig.
En god och lättlagad vegetarisk rätt av rödbetor, purjolök och vitlök kryddad med timjan, citron och chili. Smaskigt för både öga och gom!
Oslagbart vackert i en liten skål på matbordet är mitt röda grönsakssalt. Den läckra färgen kommer från rödbetorna, hemodlade eller köpta.
Värmande len soppa med smörstekt svamp som smakar härliga skogsturer. Det är en riktig höjdare på hösten och vintern, det!
Gör en matig sallad med allt vinterträdgården har att erbjuda! Genom att lägga de ugnsbakade grönsakerna i marinad får de extra mycket smak.
Det bästa med dessa rödbetsbiffar är att de kan frysas råa och enkelt tas fram och stekas som ett slags "halvfabrikat".