Värmande len soppa med smörstekt svamp som smakar härliga skogsturer. Det är en riktig höjdare på hösten och vintern, det!
Husmanskost, javisst! Genom att använda det som är klart att skörda i trädgården får maten olika karaktär beroende på när på året vi äter den. Den här varianten på raggmunk med purjo och jordärtskocka är en storfavorit.
Majrova är en gammal nordisk kulturväxt, krispig och god. Allra godast är de späda, nyskördade.Den här gratängen är ett smakligt inslag på matbordet!
En god och lättlagad vegetarisk rätt av rödbetor, purjolök och vitlök kryddad med timjan, citron och chili. Smaskigt för både öga och gom!
Det bästa med de här biffarna är att de kan frysas råa och enkelt tas fram och stekas som ett slags "halvfabrikat".
Alldeles vanliga raggmunkar en torsdag är inte fy skam. Fyll dem med potatis och hemodlad gräslök!
Vi skulle kunna äta mycket mer pirog! Precis som soppa och paj är det en perfekt rätt att fylla med läckra grönsaker från trädgården. Här är en riktigt god variant med rotselleri.
Vi älskar smörgåsmat! Med grönsaker från trädgården blir en macka på surdegsbröd faktiskt en riktig toppenmåltid när tiden eller fantastin saknas.
Vinterns guld är jordärtskockorna. Med mjuk och härlig smak gör de sig fint i gratängen, som tillsammans med en enkel sallad är en middag bara i sig.
Soppa på jordärtskocka är en smaksensation som du inte får missa under våren. Här är en mixad variant med grädde och vitlök. Mums!
Det är alltid tid för rotsaker. Puré eller mos på ljuvligt söt och mild palsternacka är en återkommande favorit hos oss.
Här är ett av mina absoluta favoritrecept. Jag älskar den här fiskgratängen med gott mos från trädgårdens rotsaker!