Kräm är ett underbart mellanmål som kan lagas av i stort sett alla frukter och bär som finns i trädgården. Använd färsk skörd eller fryst.
Sötsyrlig rabarbersylt går nästan inte att få nog av. I det här receptet höftar jag med sockret och fryser in så att jag slipper oroa mig över hållbarheten.
Det kan vara så att fläderglass är det godaste du kan göra av din fläderblomssaft! Servera gärna med säsongens bär - himmelskt gott!
De här knapriga lavendelskorporna med pumpakärnor blir lätt en favorit till fikat. Eller varför inte lägga dem i en fin burk och ge bort i present?
Ängamat är en mild och fin soppa baserad på grönsaker. Smakerna är enkla men goda då du använder det som är bäst just nu i trädgården.
Kan du tänka dig något mer lyxigt än rustikt, saftigt bröd med sparris i? För dig som gillar riktigt bra bröd är det ett måste att testa!
Mer försommar än att dricka söt rabarbersaft på trappen varma dagar blir det knappast. Passa på att göra en stor sats nu och frys in till resten av året.
Gräslök har finfin smak som passar bra i olika pastasåser. Den förtjänar mer än att klippas över gräddfil till sillen! Här är en rätt som vår familj älskar.
Vårprimör nummer ett är sparrisen. Mjäll och med en ljuvlig, grön smak. Några enkla medel gör den en delikatess på lunchtallriken.
Sugen på något sötsurt och gott? Gör en curd av rabarber. Passar utmärkt på både ostbrickan, buffén eller som fyllning i din favoritkaka.
Soppa är grönsaksodlarens bästa vän i köket. I den här vårvarianten petar jag ner både sparris och spenat - myckt gott tillsammans!
En fräsch paj av vårens godaste primörer och getost. God att äta som den är eller som ett lyxigt tillbehör till middag eller på buffébordet.