Sallad på bönor är en perfekt klimatsmart sidorätt som slår importerad sallat, tomat och gurka med hästlängder under vinterhalvåret. Den här varianten görs av bruna bönor, rödlök och persilja.
Jag växte upp med en fiskaffär i källaren där min mamma Ulla sålde fisk och skaldjur till öborna på Styrsö. Vi åt mycket fisk och gör så fortfarande. Det här är en ljuvlig fisksoppa med lagom mycket grönsaker.
Mustig, fruktig limpa som är enkel att variera och passar särskilt fint till en god ost. Gör testunden till något att längta efter!
Med blåbär från trädgården eller skogen och hemgjort blåbärspulver blir de här bollarna en succé på fikabordet.
De här knapriga lavendelskorporna med pumpakärnor blir lätt en favorit till fikat. Eller varför inte lägga dem i en fin burk och ge bort i present?
Supergoda och saftiga blåbärsmuffins som kan lysa upp vilken mulen dag som helst. Det här enkla receptet kan varieras efter smak och säsong.
Märgärter är en så användbar grönsak och verkligen lättodlad. Den här röran är god som pålägg, dipp eller smaksättare i sallader.
Det kan vara så att fläderglass är det godaste du kan göra av din fläderblomssaft! Servera gärna med säsongens bär - himmelskt gott!
Gräslök har finfin smak som passar bra i olika pastasåser. Den förtjänar mer än att klippas över gräddfil till sillen! Här är en rätt som vår familj älskar.
Sallat smakar fantastiskt gott uppvärmd. Stek din favoritsort lätt och förbered dig på nya smaksensationer. Den som bara äter sallat kall har missat något!
Smakrik dressing som du kan enkelt odla ingredienserna till när som helst på året. Ärtskott gör det möjligt!
Hirs är ett utmärkt gott sädesslag, fritt från gluten, som är mycket gott att göra en matig sallad på. Jag använder grönsaker i säsong att blanda med.