Egen grönkålspesto med pumpakärnor. En riktigt god röra att njuta av året om. Därtill klimatsmart - flera av ingredienserna kan vi odla själva i våra egna trädgårdar.
Få användning för squash, pumpa och tomater i en läcker sweet chilisås som står sig länge! Välj själv hur stark och söt chilisåsen ska vara.
Ibland vill man göra det där lilla extra. Som i den här läckra pajen med tomat och svartkål, där hemmagjord aubergineröra blir pricken över i:et.
Den här röran får härlig konsistens av mjukbakad squash och läcker smak av paprika, lök och chili.
Ibland drunknar den glada odlaren i färsk spenat. Ett supertips är att göra gräddstuvad spenat, ett gott tillbehör som passar till mycket.
Det här är en röra, snarlik guacamole, som vi använder till tacos. Klimatsmart så det visslar om det.
Märgärter är en så användbar grönsak och verkligen lättodlad. Den här röran är god som pålägg, dipp eller smaksättare i sallader.
Bondbönor är en supergrönsak. Den här röran är god som pålägg, dipp eller smaksättare i sallader.
Smakrik dressing som du kan enkelt odla ingredienserna till när som helst på året. Ärtskott gör det möjligt!
Här är ett kanontips för dig med en stor skörd av spenat eller andra gröna blad. Mixa och servera som lyxigt färsk pesto till pasta!
Smarriga röror går inte att få för många av! Ärthummus är mycket användbart och perfekt att göra på de torkade ärtor du har till hands.
Vi äter gärna lamm till grönsakerna hemma hos oss. I det här receptet kombinerar jag lammfärs, bönor och fetaost. RIktigt smarrigt!