Vinterns guld är jordärtskockorna. Med mjuk och härlig smak gör de sig fint i gratängen, som tillsammans med en enkel sallad är en middag bara i sig.
Ramslökens tid är kort, det gäller att njuta så länge det varar. Ett fint sätt att förlänga njutningen är att göra det här goda saltet.
Ört- eller grönsakssalt är ett fint sätt att ta vara på grönsaker och blast som blir över.
Pyttipanna kan vara det allra enklaste att laga. En bra bas av rotsaker i säsong kan kompletteras med tillbehör som lax, kött, ost eller bönor.
Hemlagad pizza är den bästa. Och vet du vad? Grönsakerna vi odlar hemma är det godaste att toppa pizzan med!
Den här röran får härlig konsistens av mjukbakad squash och läcker smak av paprika, lök och chili.
Gräslök har finfin smak som passar bra i olika pastasåser. Den förtjänar mer än att klippas över gräddfil till sillen! Här är en rätt som vår familj älskar.
Ramslök är en härlig vårprimör som sätter bra knorr på maten. Genom att göra en olja med ramslök i går det att använda bladen till smaksättning i mycket! Extra fint är att receptet är tokenkelt.
Alldeles vanliga raggmunkar en torsdag är inte fy skam. Fyll dem med potatis och hemodlad gräslök!
Vi älskar smörgåsmat! Med grönsaker från trädgården blir en macka på surdegsbröd faktiskt en riktig toppenmåltid när tiden eller fantastin saknas.
Fyll huset med doft av nybakat bröd! De här frallorna med vitlök kan du göra klart direkt eller halvgrädda och frysa för att snabbt grädda klart senare.
Oslagbart vackert i en liten skål på matbordet är mitt röda grönsakssalt. Den läckra färgen kommer från rödbetorna, hemodlade eller köpta.