Gräslök har finfin smak som passar bra i olika pastasåser. Den förtjänar mer än att klippas över gräddfil till sillen! Här är en rätt som vår familj älskar.
Ört- eller grönsakssalt är ett fint sätt att ta vara på grönsaker och blast som blir över.
Alldeles vanliga raggmunkar en torsdag är inte fy skam. Fyll dem med potatis och hemodlad gräslök!
Vi älskar smörgåsmat! Med grönsaker från trädgården blir en macka på surdegsbröd faktiskt en riktig toppenmåltid när tiden eller fantastin saknas.
Vinterns guld är jordärtskockorna. Med mjuk och härlig smak gör de sig fint i gratängen, som tillsammans med en enkel sallad är en middag bara i sig.
Purjolök får en otroligt fin och mild smak när den tillagas. Mitt tips är att göra mycket av den som tillbehör till maten - det går åt!
Hemlagad pizza är den bästa. Och vet du vad? Grönsakerna vi odlar hemma är det godaste att toppa pizzan med!
Ugnsbakad lök är ett gott tillbehör till middagen. Jag använder gärna färsk vitlök och får en mjäll och fin sidorätt som passar till både fisk, kött och vegorätter.
Fyll huset med doft av nybakat bröd! De här frallorna med vitlök kan du göra klart direkt eller halvgrädda och frysa för att snabbt grädda klart senare.
Att använda rotsaker till grönsakssalt är ett fint sätt att bevara smaken och få användning för grönsaker som börjar se lite slitna ut. Rotsaker har utmärkt smak och ger ett salt som är lika gott till grönsaker som i matlagningen.
Ramslök är en härlig vårprimör som sätter bra knorr på maten. Genom att göra en olja med ramslök i går det att bevara smaken länge! Extra fint är att receptet är tokenkelt.
Pyttipanna kan vara det allra enklaste att laga. En bra bas av rotsaker i säsong kan kompletteras med tillbehör som lax, kött, ost eller bönor.