Klassisk kålpudding är en favorit i den svenska husmanskosten. Servera med rårörda lingon och inlagd gurka - kalasgott helt enkelt!
Det här är en enkel chokladsockerkaka som blir extra saftig och smakrik med juice från grönkål. Dessutom ges ett litet sting på tungan av chilin.
Brysselkål är gott året om men den smakar särskilt gott till julskinkan. Prova denna läckra gratäng på julbordet i år!
Paj med gröna blad blir matig och god med ädelost och nötter. En perfekt rätt som du kan justera efter vad som finns i ditt skafferi. Läs mitt favoritrecept på grönkålspaj här!
Kålpudding är en populär och älskad rätt. Fänkålen lyfter verkligen denna traditionella husman till en ny nivå och blir en fin smakkombination med vitkålen!
Ibland vill man göra det där lilla extra. Som i den här läckra pajen med tomat och svartkål, där hemmagjord aubergineröra blir pricken över i:et.
Använd olika kålblad för att få till den här syrliga varianten av coleslaw med mycket smak. Variera med de sorter som finns till hands under året.
Ett läckert tillbehör som passar det mesta. Vilken kål som helst blir lite extra intressant med ett sting av vitlök och vin. Mums!
Hemodlad pak choi kan stekas blad för blad eller delade i små huvuden. Ät som tillbehör eller vid en lunch tillsammans med annat grönt.
God och snabblagad pak choi i ugn! En delikatess att äta som den är eller som ett läckert tillbehör till kött eller andra grönsaker.
Vårkanten är en perfekt tid för att ge grönsakerna ännu mer plats på tallriken. Skippa pastan eller grynerna och låt de stekta vårprimörerna bli måltidens bas. Mycket läckert!
Kål kokt med smör och några nypor salt är en läckerhet du inte vill vara utan! Med en korv av god kvalitet till blir det en fulländad måltid.