Ört- eller grönsakssalt är ett fint sätt att ta vara på grönsaker och blast som blir över.
Det här är ett härligt vardagsbröd att baka ofta. Med riven pumpa i degen kommer de stora frukterna till användning och ger fin smak.
Jag bakar ofta och gärna mina tomater i ugn. Det är helt makalöst enkelt oavsett om skörden kommer från växthuset eller frysen.
En krämig blomkålsgryta med curry och chili är en lättlagad måltid som lyfter smaklökarna. Blomkålen är basen och utöver den tager man vad man haver uti trädgårdsskafferiet.
Hemtorkat istället för soltorkat. Hemma i det egna köket fixar du lätt dina egna "soltorkade" tomater i ugnen. Så mycket godare!
Visst ser de läckra ut, mina fyllda tomater? Som små drottningkronor på en tallrik. Det krämiga riset med säsongens grönsaker gömmer sig som en smakskatt där inne också.
Jag älskar att laga våra vanliga rätter och fylla dem med säsongens grönsaker. Det ger en fantastisk palett av smaker som skiftar under året. Squash sätter fin knorr på min köttfärssås under sommaren.
Ibland vill man göra det där lilla extra. Som i den här läckra pajen med tomat och svartkål, där hemmagjord aubergineröra blir pricken över i:et.
Alldeles söta, solvarma tomater är som godis. Försvinnande läckra! Ät dem gärna med vitlök och chili till en enkel pasta.
Testa ett superenkelt recept på inlagd gurka, även kallad ättiksgurka eller västeråsgurka.
Squashbiffar är förträfflig mat till lunch eller lätt middag. Enkelt att göra med nyskördad squash - ofta.
Smarrig köttfärssås för dig som har gott om tomater - och lite tid att låta grytan puttra på spisen eller i slowcookern för extra fin smak.