Ett smakrikt fänkålssalt smakar fint tillsammans med fisk, och ett utmärkt sätt att tillvara på överflödet av grönsaker och blast från köksträdgården.
Vårprimör nummer ett är sparrisen. Mjäll och med en ljuvlig, grön smak. Några enkla medel gör den en delikatess på lunchtallriken.
En fräsch paj av vårens godaste primörer och getost. God att äta som den är eller som ett lyxigt tillbehör till middag eller på buffébordet.
Ramslök är en härlig vårprimör som sätter bra knorr på maten. Genom att göra en olja med ramslök i går det att använda bladen till smaksättning i mycket! Extra fint är att receptet är tokenkelt.
Att göra müsli själv är en riktig lyckoträff. Variera utifrån vad som finns i skafferiet och lägg till de lyxiga hallonflingorna så blir frukosten en fest.
Hirs är ett utmärkt gott sädesslag, fritt från gluten, som är mycket gott att göra en matig sallad på. Jag använder grönsaker i säsong att blanda med.
Gör ett läckert crunch till maten av din libbsticka. Passar utmärkt att strössla över de flesta rätter som behöver något extra smakrikt!
Med en hemmakokt grönsaksbuljong kan du alltid laga mat med fantastiska smaker. Ett smart sätt att använda grönsaksrester och sådant du fått för mycket av i årets odling.
Ett superenkelt tips som gör alla dina sallader snäppet godare: sväng ihop en dressing med senap, honung och olja. Mums till det mesta!
Har du testat att göra egna chips? Gör det. Det blir troligtvis familjens favorit - och tre resor nyttigare än de som står i butikens chipshylla.
Det är himla läckert att ställa fram en grön ketchupflaska till pastan vill jag lova. Här är mitt recept, en smidig variant där du slipper skala tomaterna.
Förr eller senare finns det för mycket squash i landen. Och i köket. Prova att fritera chips! Det här älskar mina barn, alla fyra. Och ja, vi vuxna tycker det är mer än gott vi med.