Årets första äppelpaj görs på Transparente Blanche från min barndoms trädgård på Styrsö. Gärna med en klick hemgjord vaniljsås till!
Blåbär är ett superbär på många sätt. Gott, nyttigt och en fullträff i bakverk. Prova att baka den här goda blåbärskakan med vallmo och citron.
Jag älskar att laga våra vanliga rätter och fylla dem med säsongens grönsaker. Det ger en fantastisk palett av smaker som skiftar under året. Squash sätter fin knorr på min köttfärssås under sommaren.
Himmelskt goda hallongrottor - små, spröda och försvinnande goda.
Det kan vara så att fläderglass är det godaste du kan göra av din fläderblomssaft! Servera gärna med säsongens bär - himmelskt gott!
Sommaren på flaska! Ett recept på fläderblomssaft utan konserveringsmedel. Servera den iskall med en citronskiva eller varför inte en kvist citronmeliss? Godare än så här blir det inte.
Sallat smakar fantastiskt gott uppvärmd. Stek din favoritsort lätt och förbered dig på nya smaksensationer. Den som bara äter sallat kall har missat något!
Klassisk kålpudding är en favorit i den svenska husmanskosten. Servera med rårörda lingon och inlagd gurka - kalasgott helt enkelt!
Sommar i ett glas. Det är saft från trädgården det! I det här receptet används bladen från vinbärsbusken tillsammans med syrlig citron.
Rabarber och kardemumma är en ljuvlig kombo - här i en barnsligt god kräm som med fördel serveras med gräddmjölk. Perfekt mellanmål!
Sugen på något sötsurt och gott? Gör en curd av rabarber. Passar utmärkt på både ostbrickan, buffén eller som fyllning i din favoritkaka.
Sötsyrlig rabarbersylt går nästan inte att få nog av. I det här receptet höftar jag med sockret och fryser in så att jag slipper oroa mig över hållbarheten.