Husmanskost, javisst! Genom att använda det som är klart att skörda i trädgården får maten olika karaktär beroende på när på året vi äter den. Den här varianten på raggmunk med purjo och jordärtskocka är en storfavorit.
Grönkål är rätt hela vintern och en sallad på färska blad är oslagbart gott. Äpple och senap är en fin smakkombination till den gröna salladen.
Jag växte upp med en fiskaffär i källaren där min mamma Ulla sålde fisk och skaldjur till öborna på Styrsö. Vi åt mycket fisk och gör så fortfarande. Det här är en ljuvlig fisksoppa med lagom mycket grönsaker.
Mustig, fruktig limpa som är enkel att variera och passar särskilt fint till en god ost. Gör testunden till något att längta efter!
Majrova är en gammal nordisk kulturväxt, krispig och god. Allra godast är de späda, nyskördade.Den här gratängen är ett smakligt inslag på matbordet!
Med blåbär från trädgården eller skogen och hemgjort blåbärspulver blir de här bollarna en succé på fikabordet.
En god och lättlagad vegetarisk rätt av rödbetor, purjolök och vitlök kryddad med timjan, citron och chili. Smaskigt för både öga och gom!
En krämig blomkålsgryta med curry och chili är en lättlagad måltid som lyfter smaklökarna. Blomkålen är basen och utöver den tager man vad man haver uti trädgårdsskafferiet.
Ett smakrikt fänkålssalt smakar fint tillsammans med fisk, och ett utmärkt sätt att tillvara på överflödet av grönsaker och blast från köksträdgården.
Bräserad fänkål är en smakrik rätt och ett mycket gott tillbehör till fiskrätter, gärna med en klick aioli till. Fint att servera såväl till fest som till vardags!
Lättstekta gråärter blir ett sanslöst gott tilltugg och enkelt att tillaga!
De här knapriga lavendelskorporna med pumpakärnor blir lätt en favorit till fikat. Eller varför inte lägga dem i en fin burk och ge bort i present?