Sök
Man blir aldrig för stor för marängsviss! Den här blåbärs-svissen är något av det godaste jag smakat men kan så klart varieras efter eget favoritbär. En lättfixad efterrätt för liten och stor som passar både till vardags och till fest.
Hemodlad pak choi kan stekas blad för blad eller delade i små huvuden. Ät som tillbehör eller vid en lunch tillsammans med annat grönt.
En krämig blomkålsgryta med curry och chili är en lättlagad måltid som lyfter smaklökarna. Blomkålen är basen och utöver den tager man vad man haver uti trädgårdsskafferiet.
Jag växte upp med en fiskaffär i källaren där min mamma Ulla sålde fisk och skaldjur till öborna på Styrsö. Vi åt mycket fisk och gör så fortfarande. Det här är en ljuvlig fisksoppa med lagom mycket grönsaker.
Vi älskar smörgåsmat! Med grönsaker från trädgården blir en macka på surdegsbröd faktiskt en riktig toppenmåltid när tiden eller fantastin saknas.
Hemmalagade fiskbullar slår alla varianter som finns att köpa. Det är enkelt att göra av ekologisk fisk i frysblock och går snabbare än köttbullar eftersom de inte behöver rullas.
Himmelskt goda hallongrottor - små, spröda och försvinnande goda.
Lyxig mat som är enkel att göra. Det är gnocchi, det! Här är en god variant på blandade rotfrukter och mangold som passar att laga under hela året.
Letar du riktigt smarriga vegetariska, eller till och med veganska, pålägg? Prova mina krashade bönor med vinägrett och persilja. Det smälter i munnen!
Här är ett av mina absoluta favoritrecept. Lyxig fiskgratäng med gott mos från trädgårdens rotsaker!
Höstmat! Pytt går fint att göra året om men med svamp från skogen (eller affären) och välvuxna rotsaker smakar det mustigt och värmande sent på säsongen.