Egen grönkålspesto med pumpakärnor. En riktigt god röra att njuta av året om. Därtill klimatsmart - flera av ingredienserna kan vi odla själva i våra egna trädgårdar.
Hemlagad pizza är den bästa. Och vet du vad? Grönsakerna vi odlar hemma är det godaste att toppa pizzan med!
Gröna blad är gott till mycket. Här är en enkel men läcker grönsaksbädd där pricken över i är toppingen med smörstekta pilgrimsmusslor.
Soppa är grönsaksodlarens bästa vän i köket. I den här vårvarianten petar jag ner både sparris och spenat - myckt gott tillsammans!
Sallat smakar fantastiskt gott uppvärmd. Stek din favoritsort lätt och förbered dig på nya smaksensationer. Den som bara äter sallat kall har missat något!
Hemodlad pak choi kan stekas blad för blad eller delade i små huvuden. Ät som tillbehör eller vid en lunch tillsammans med annat grönt.
God och snabblagad pak choi i ugn! En delikatess att äta som den är eller som ett läckert tillbehör till kött eller andra grönsaker.
Vårkanten är en perfekt tid för att ge grönsakerna ännu mer plats på tallriken. Skippa pastan eller grynerna och låt de stekta vårprimörerna bli måltidens bas. Mycket läckert!
Ibland drunknar den glada odlaren i färsk spenat. Ett supertips är att göra gräddstuvad spenat, ett gott tillbehör som passar till mycket.
Kålchips är jättegott! En perfekt grej att göra före maten eller som läckert tilltugg. Vi som odlar kan festa till det extra mycket med kålblad i alla möjliga färger och former.
Smakerna i den här pajen bär jag med mig från den lilla ön Agistri utanför Aten. En ljuvlig kombination av frasig filodeg, fetaost, spenat och dill som jag tycker mycket om.