Grönkål är rätt hela vintern och en sallad på färska blad är oslagbart gott. Äpple och senap är en fin smakkombination till den gröna salladen.
Sallat smakar fantastiskt gott uppvärmd. Stek din favoritsort lätt och förbered dig på nya smaksensationer. Den som bara äter sallat kall har missat något!
Smakrik dressing som du kan enkelt odla ingredienserna till när som helst på året. Ärtskott gör det möjligt!
Soppa är grönsaksodlarens bästa vän i köket. I den här vårvarianten petar jag ner både sparris och spenat - myckt gott tillsammans!
Det här är en röra, snarlik guacamole, som vi använder till tacos. Klimatsmart så det visslar om det.
Här är ett kanontips för dig med en stor skörd av spenat eller andra gröna blad. Mixa och servera som lyxigt färsk pesto till pasta!
Vårkanten är en perfekt tid för att ge grönsakerna ännu mer plats på tallriken. Skippa pastan eller grynerna och låt de stekta vårprimörerna bli måltidens bas. Mycket läckert!
Mumsiga smördegsknyten är snabbt ihopfixade och lätta att variera. Det här receptet görs med spenat, men det fungerar också bra med mangold eller bladkål.
Den här pastarätten är stående på vår meny. Och det borde den vara hos fler, inte minst odlande barnfamiljer! Ädelost och spenat är en extra läcker kombo.
Bladgrönt, lite syra och mättande keso. En enkel kombination som ger riktigt goda smörgåsar de dagar du inte har lust att göra något avancerat.
Pannkakor som vi inte lyckats äta upp på torsdagar blir fin helgmat i ny skepnad. Prova att göra mina crepes fyllda med läcker stuvning på bladgrönt.
Inget är väl så gott på nybakat bröd som hemmagjord färskost? Det här receptet är enkelt och smaksatt med det första gröna som tittar upp i köksträdgården eller i tunnelväxthuset. Äts bäst sittande vid en solvägg!