Jag uppskattar min rosenkvitten-buske i min trädgård på berget väldigt mycket. Jag plockar de väldoftande frukterna, lägger dem på ett fat i köket och njuter av doften! Sedan kokar jag den godaste av marmelader på dem.
Den här ljuvliga gelén av rosenkvitten kallas för kvittenost, kvittenpastej och membrillo är fantastiskt god att servera till ostbrickan.
God som godis är denna underbara citronmarmelad gjord på citronskal. Servera till rykande varmt te och ett gott bröd, hembakat är godast så klart.
Lycka är att vara självförsörjande på frukt och bär till familjens pannkakssylt. Här är ett enkelt recept på körsbärssylt som går lika bra att göra med såväl färska som frusna körsbär.
Den här lyxiga marmeladen på päron och valnötter är smaksatt med citron, kanel och vanilj. Perfekt på ostbrickan eller varför inte som gå-bort-present?
Ljuvlig marmelad gjord på squash, citrusfrukter och aprikoser - som en burk solsken! En smak av sött och syrligt på en och samma gång, strålande gott.
Koka ihop en god marmelad med björnbär! I det här receptet är det citron och vanilj som höjer smaken. Kalasgott med nybakta scones och färskost!
Testa en spännande marmelad med plommon! I det här receptet står konjak och mandel för kryddningen. Jättegott på ostbrickan eller fint som gåbortpresent.
Få användning för squash, pumpa och tomater i en läcker sweet chilisås som står sig länge! Välj själv hur stark och söt chilisåsen ska vara.
Sugen på något sötsurt och gott? Gör en curd av rabarber. Passar utmärkt på både ostbrickan, buffén eller som fyllning i din favoritkaka.
Sötsyrlig rabarbersylt går nästan inte att få nog av. I det här receptet höftar jag med sockret och fryser in så att jag slipper oroa mig över hållbarheten.
En c-vitaminbomb utan dess like som smakar sött på mackan. Mitt nyponsmör passar perfekt till fikat framför brasan på hösten.