Sök
Rulltårta är en av barnens favoritkakor. När det finns gott om rabarber gör jag rulltårta med rabarber rakt i smeten. Snabbt och lätt utan kladd.
Jag kan lova att jag blir en populär mamma när jag serverar barnen den här desserten. Krämig chokladpudding, syrliga vinbär och lyxig topping. Det tar en liten stund att göra, men är inte krångligt alls. Prova!
God som godis är denna underbara citronmarmelad gjord på citronskal. Servera till rykande varmt te och ett gott bröd, hembakat är godast så klart.
Att göra müsli själv är en riktig lyckoträff. Variera utifrån vad som finns i skafferiet och lägg till de lyxiga hallonflingorna så blir frukosten en fest.
Hemgjord kola med smak av sommarens blåbär från trädgården smakar precis så sött och syrligt som man kan önska sig
Lycka är att vara självförsörjande på frukt och bär till familjens pannkakssylt. Här är ett enkelt recept på körsbärssylt som går lika bra att göra med såväl färska som frusna körsbär.
En c-vitaminbomb utan dess like som smakar sött på mackan. Mitt nyponsmör passar perfekt till fikat framför brasan på hösten.
Av alla mumsiga recept med äpplen är nog detta favoriten. Äppelsmör som min farmor Elise brukade laga – ett syrligt och friskt, fast mos. Ljuvligt gott!
Finns det något godare och enklare än en hemkokt fruktkräm? Serveras som efterrätt eller ett smarrigt mellanmål som kan lagas av i stort sett alla frukter och bär som finns i trädgården.
Här kommer ett bra grundrecept på glass och tips på smaksättning med jordgubbar och choklad. Vi älskar den här kombinationen!
När jag gör den här kakan blir det alltid fest. Den smakar ljuvligt gott – både av bär från trädgården och alla familjens fina firarminnen.
Grönkål är rätt hela vintern och en sallad på färska blad är oslagbart gott. Äpple och senap är en fin smakkombination till den gröna salladen. Läs mer om min grönkålssallad med äpple här nedan!