Sök
Pyttipanna kan vara det allra enklaste att laga. En bra bas av rotsaker i säsong kan kompletteras med tillbehör som lax, kött, ost eller bönor.
Paj med gröna blad blir matig och god med ädelost och nötter. En perfekt rätt som du kan justera efter vad som finns i ditt skafferi. Läs mitt favoritrecept på grönkålspaj här!
Det bästa med dessa rödbetsbiffar är att de kan frysas råa och enkelt tas fram och stekas som ett slags "halvfabrikat".
Husmanskost, javisst! Genom att använda det som är klart att skörda i trädgården får maten olika karaktär beroende på när på året vi äter den. Den här varianten på raggmunk med purjo och jordärtskocka är en storfavorit.
Kålpudding är en populär och älskad rätt. Fänkålen lyfter verkligen denna traditionella husman till en ny nivå och blir en fin smakkombination med vitkålen!
Med grädde och passerade tomater får du en ljuvligt len soppa. Försvinnande god! Med egna tomater smakar det lite sommar när du än äter den.
Ibland vill man göra det där lilla extra. Som i den här läckra pajen med tomat och svartkål, där hemmagjord aubergineröra blir pricken över i:et.
Hemlagad pizza är den bästa. Och vet du vad? Grönsakerna vi odlar hemma är det godaste att toppa pizzan med!
Gröna blad är gott till mycket. Här är en enkel men läcker grönsaksbädd där pricken över i är toppingen med smörstekta pilgrimsmusslor.
Ängamat är en mild och fin soppa baserad på grönsaker. Smakerna är enkla men goda då du använder det som är bäst just nu i trädgården.
Gräslök har finfin smak som passar bra i olika pastasåser. Den förtjänar mer än att klippas över gräddfil till sillen! Här är en rätt som vår familj älskar.
Soppa är grönsaksodlarens bästa vän i köket. I den här vårvarianten petar jag ner både sparris och spenat - myckt gott tillsammans!